Niet iedereen die iets leuks te vertellen heeft over de geschiedenis van de streek wil daar meteen een boek of een artikel voor een blad over schrijven. Toch zijn er veel mensen die iets interessants te melden hebben over de geschiedenis van het land van Hulst. We nodigen je uit ze op deze pagina te zetten. Het gaat niet om de grote wetenschappelijk verhalen maar meer een stukje in de stijl van een krantenartikel. Zo'n verhaal kan gebaseerd zijn op enkele documenten of een passage of samenvatting uit een boek dat een bijzonder licht werpt op onze streek.

Voor lezers kunnen deze artikelen een interessant sfeerbeeld van een tijd bieden of een gebeurtenis beschrijven waar ook voor hen interessante  personen bij betrokken zijn.

Er zijn een paar spelregels. Het artikel moet voldoen aan wettelijke eisen met name wat auteursrechten betreft. Citaten uit andere boeken mag mits je de bron vermeldt. Voorts zal een bijdrage steeds worden  beoordeeld op passages die gaan over nog levende personen of hun directe nabestaanden en op controversiŽle maatschappelijke onderwerpen. Dit klinkt een beetje juridisch en aan de zware kant maar laat je hierdoor niet afschrikken.

Voor internet is een kort artikel eerder een voordeel dan een nadeel. Heb je nog illustratie materiaal dan is het helemaal mooi. Ik heb een tweetal artikelen opgenomen.Die een beeld geven van het leven in de 17e t/m de 19e eeuw zoals ik dat volgens mij uit de archiefstukken naar voren komt. Deze zijn breder dan ik in het algemeen voor ogen heb. Mochten er reacties van lezers, komen dan hou ik u op de hoogte. In de nabije toekomst zal ik ook nog een paar korte artikelen schrijven.

Huidige publicaties:

Land van Hulst; toen. (door Miel van Esbroeck) Een uiteenzetting over het landschap in het land van Hulst in de 17e en 18e eeuw.

De pastoor "bestolen" (door Miel van Esbroeck)  Een aantekening van de Pastoor van Boschkapelle uit de zomer van 1917.

Watersnood 1906 (door Miel van Esbroeck) Ooggetuigenverslag van deze ramp met grote fotoserie op internet.

Graffiti in de gevangenis (door Roland Danker en Dicky de Koning) In de gevangenis in het Landhuis in Hulst hebben gevangenen hun graffiti achter gelaten.