Toevoeging kadastrale kaart Hengstdijk en recyclede verhalen.

Vandaag heb ik ruim honderd percelen op de kadastrale kaart van Hengstdijk toegevoegd. Daarmee kom ik uit op bijna 400 percelen en is ongeveer een derde van de gemeente op deze pagina uitgewerkt. Volgende keer wordt het nog ontbrekende deel van de Koningsdijk ingevoerd. Daarna maak ik een begin met de Klein Hengstdijkpolder. De verwachting is dat voor het einde van het jaar de gehele gemeente bewerkt is.

Daarnaast heb ik het kopje geschiedenis toegevoegd. Met daaronder twee artikelen die afkomstig zijn van mijn vorige internetpagina Land van Hulst. Een zeer efficiƫnte vorm van recycling. Het eerste artikel gaat over hoe de streek er ruim 300 jaar geleden heeft uitgezien en hoe mensen toen leefden op basis van documenten die ik in de loop der jaren bestudeerd heb. Het tweede stukje gaat over de pastoor van Boschkapelle, die bestolen is door zijn parochianen.

Op 30 juli komt er weer een aanvulling op deze pagina met toevoeging van weer een aantal percelen op de oude kaart namelijk de Koningsdijk en de Oude Stoof. En het opfrissen van een artikel over de wartersnood van 1906 zit in de planning.

Heeft u vragen of opmerkingen dan verneem ik die graag.