Grondbezit (deel 2)

De internetpagina  is vandaag aangevuld met een tweede artikel over het grootgrondbezit in de gemeente Hengstdijk in 1832 op basis van de kadastrale kaart.  Via het klooster van Ter Duinen en de prinsen van Oranje (de stadhouders)  komen we uit bij een viertal grootgrondbezitters namelijk De algemene Nederlandse Maatschappij, de familie Hombach, de graven Robianno en de familie van Alstein.  De eerste twee worden nu behandeld en de laatste twee komen over veertiendagen aan de orde. 

Daarnaast zijn een aantal kleine correcties aangebracht in d kadastrale kaart van Hengstdijk in 1832. De volgende stap wordt de gegevens met betrekking tot bewoning aan te vullen met oudere en recentere inwoners van Hengstdijk. groot

2 reacties op “Grondbezit (deel 2)”

  1. Miel van Esbroeck

   Beste Marlies,
   Erg leuk je reactie. Dat motiveert. De familie Colsen is een zeer oude familie in het land van Hulst. Deze gaat voor zover ik weet terug tot in de 16e eeuw. In het begin woonden ze in de omgeving van Pauluspolder. Waarschijnlijk zijn wij nog verre verwanten. Anna Colsen was namelijk in het begin van de 18e eeuw gehuwd met Adriaan van Esbroeck. De eerste van Esbroeck die zich in het land van Hulst had gevestigd.
   Vriendelijke groet,
   Miel van Esbroeck

Reacties zijn uitgeschakeld.