Artikel grootgrondbezit (deel 3)

Aan de reeks grootgrondbezit is een derde artikel toegevoegd. Dit keer gaat het om een drietal Belgische grondeigenaren namelijk graaf Robbiano, van Joachim Ferdinand van Alstein en Jacobus Josephus Meijers jonkheer van Zwijndrecht.

Voorts is nu in de overzichten van de gebouwen van bijna alle huizen en boerderijen aangegeven tot welke klasse dat zij hoorden. Klasse 10 zijn kleine dijkhuisjes en deze betaalden 3 gulden belasting, klasse 1 zijn riante boerderijen en deze betaalden 60 gulden voor het hele complex. De klasse kun je zien als je op de huisjes klikt de rood omlijnde blokjes en vervolgens in het venstertje dat dan verschijnt doorklikt op de gebouwen pagina. 

Het plan is over op 19 november met een artikeltje te komen over het bezit van mensen uit de regio en die uit Hengstdijk. Voorts wil ik de komende weken de gegevens van de gebruikers aanvullen op basis van het boek Boerderijen in het land van Hulst. 

Het plan is over op 19 november met een artikeltje te komen over het bezit van mensen uit de regio en die uit Hengstdijk. Voorts wil ik de komende weken de gegevens van de gebruikers aanvullen op basis van het boek Boerderijen in het land van Hulst. 

illustratie gebouwpagina
Klik het rood omlijnde gebouw aan dan verschijnt het witte venstertje en klik in dat vensterstje de link aan dan verschijnt de gebouwen pagina. Op deze pagina zie je de naam van de eigenaar en eventuele gebruikers en ook de klasse van het gebouw.